top of page

Spirituele boodschap naar aanleiding van het coronavirus


Lieve mensen,

We zijn in een geheel andere wereld terecht gekomen en de gevolgen daarvan zullen nog wel een tijd ons leven vergezellen. Allereerst is het natuurlijk heel erg naar wat er gebeurt, zowel de impact van het coronavirus als alles daaromheen en de gevolgen daarvan. Dat zal op iedereen van ons zo zijn weerslag hebben.

Het coronavirus maakt ons allemaal duidelijk hoe kwetsbaar onze gezondheid is, ook al leven we gezond. Ook drukt het ons met de neus op de feiten over hoe de wereld om ons heen functioneert als er moeilijkheden ontstaan. Medemenselijkheid en gezamenlijkheid zijn meer dan ooit nodig.

Steeds als ik rondjes loop in de tuin bij mijn huis op La Palma, met het uitgestrekte, lege lavaveld om mij heen, waar geen besmettingsrisico is, ben ik blij om me toch aan de regels te houden en op die manier solidair te zijn met al diegenen die in een dorp of stad wonen en thuis moeten blijven. Samen die solidariteit aangaan verbroedert. En bevordert liefde, ook al doet niet iedereen dat zo. Denken dat het toch niets uitmaakt als ik daar wandel en dat toch niemand het ziet, geeft een verkeerd signaal af in jezelf en aan de genoemde solidariteit.De stap terug die je nu gevraagd wordt te doen, zet je niet omdat je je bedreigd voelt, maar omdat je gevraagd wordt, te helpen mensenlevens te redden. Veel mensen vinden het echter moeilijk om een stap terug te doen, omdat ze dan het gevoel hebben hun veilige vrijheid om een nare reden kwijt te raken en ze krijgen daar een angstig gevoel door. Ze willen die stap terug daarom niet voelen omdat ze het met angst associëren. Het gaat echter nu niet om angst maar om een bijdrage vanuit betrokkenheid, empathie, affectie, zorgzaamheid, respect en liefde. Ik vraag je echter niet om niet bang te zijn, want dat zijn we allemaal op onze manier. Ik nodig je uit om je angstige gevoelens bij alles wat je bent te laten horen en jezelf als dat geheel te ervaren.

Pas als je het geheel dat je bent, voelt, ervaar je hoe dat geheel je meest essentiële kern volledig omhult, zodat je via de beleving van jezelf als heelheid, ook je kern, je ziel, je wezen voelt en daarmee in verbinding kunt gaan.

Angst is slechts één van de ingrediënten van je heelheid en je kern is de essentie van je heelheid. Probeer dus niet om je angst te negeren of rustig te blijven, maar zoek iets waar je je energie in vrij kunt geven en op een positieve manier in kunt omzetten of kwijtraken.Je raakt uiteindelijk echt niets kwijt door deze crisis, maar je wordt gevraagd te geven en de levenskwaliteit die daaruit voortkomt te ervaren en je leven te laten verrijken.


Hoe meer jij en hoe meer mensen zich met hun wezen verbinden, des te natuurlijker en evenwichtiger wordt de energie van jou, van de groep, van de samenleving, van de wereld. Zo draag je bij aan een andere toon, energie en beweging van het leven als geheel. Net zoals de adem harmonisch wordt als je je met je midden verbindt, zo ook harmoniseert zich de wereld als steeds meer mensen zich met hun ziel of spirituele hart verbinden.

Erger je daarom niet aan alles wat je niet aanstaat, want dan word je een strijder, maar geef jouw liefde aan een andere energie, aan die van je ziel, van je hart, van je innerlijk. Ben daarmee verbonden, laat je erdoor beschermen en laat dat een ander soort antwoord zijn op de onzekerheid die er altijd al was, maar nu opspeelt. Als je ergernis, onzekerheid en gevoelens van machteloosheid niet omzet in een kwaliteit van geven en liefde, maken ze je gespannen, paniekerig of zelfs agressief, wat dan nergens heen kan en zich dan tegen jezelf, je lichaam of tegen dierbaren om je heen richt.

(Met alles wat ik hierboven heb geschreven wil ik natuurlijk niemands privésituatie bagatelliseren, maar attenderen op de onderliggende laag die voor iedereen dezelfde is). Ik nodig je vooral uit om verbinding te maken met je eigen innerlijk, je eigen ziel en wezen. Dan draag je bij aan een energie die niet op houvasten, visies of oplossingen vertrouwt, maar aan een energie waarin elk moment opnieuw de waarde van essentie wordt gevoeld en aangenomen, de energie van bezielde en innerlijke wijsheid.


Laat je liefde voor het leven en je medemensen vanuit volle toewijding gestalte krijgen door mee te werken aan wat gevraagd wordt om de samenleving zo krachtig mogelijk te houden en je steeds te openen voor de liefdevolle kracht die jou en de wereld een andere sfeer geeft die licht brengt, bescherming geeft, angst neutraliseert en je met het essentiële verbonden laat zijn.Samen mediteren en een energetische oefening

Om ondersteuning te bieden in deze tijd heb ik een spirituele oefening beschreven, die je helpt je gevoel van bescherming te vergroten. Klik hier voor de tekst. En wanneer je ernaar verlangt om door meditatie bij te dragen aan een helende energie voor jou en de wereld, nodigen we je uit om, op je eigen wijze, samen te mediteren met de mensen van de Light of Being. Zij mediteren dagelijks van 12.00 tot 12.30 uur gezamenlijk, maar ieder op zich, voel je welkom om je aan te sluiten.

Laat dit een zeer bezinnende periode zijn om te voelen waar jij je leven werkelijk over wenst te laten gaan. En laten we samen erdoorheen bewegen. Met heel veel liefde en vanuit het hart verbonden.

In love,


Anandajay

Comments


bottom of page