top of page

Light of Being-News

Bijgewerkt op: 21 nov. 2022

November 2022


 

Onderwerpen

Anandajay's brief 14-daagse Light of Being-Retreat Agenda Anandajay 2023 School of Spiritual Awareness Agenda teachers 2022 Publicaties Anandajay's Ten-slotte


Dierbare lezers,

Het is alweer een tijd geleden sinds de vorige nieuwsbrief verscheen en in die tijd zijn de yoga en tantra-opleiding waardig afgerond en hebben er weer prachtige bijeenkomsten, seminars en persoonlijke gesprekken plaatsgevonden. Allemaal om nog opener, vrijer en wezenlijker afgestemd jezelf, je relaties en je leven te ervaren, tot bloei te laten komen en de essentie ervan te ontmoeten. De zomer was mooi, warm en lang en ik hoop dat jullie er nog steeds van nagenieten.


Het gaat jullie hopelijk goed en ik hoop ook dat jullie je, door de verwarrende tijd waarin we nu leven, niet bij jezelf vandaan gehaald laten worden en in een naargeestige sfeer van angst en wantrouwen getrokken worden, maar dat jullie de liefde van ‘het licht van goedheid en echtheid’ als jullie persoonlijke voedingsbron van liefde ongeremd toe blijven laten. Niet op een naïeve, goedgelovige manier, maar als jullie bewuste keuze om de verbinding met jullie diepste essentie niet kwijt te raken, maar juist te verdiepen omdat het jullie enige, wezenlijke en dus ook spiritueel gevoede leidraad is.


Laat me daarom alsjeblieft hier vanuit betrokkenheid bij jullie en de waarde van het menszijn verder gaan met iets over vriendschap te zeggen.Vriendschap en respect


Vriendschap is, en dat blijkt in deze tijd steeds duidelijker, een van de belangrijkste waarden van een zinvol leven en een gelukkig met elkaar samenleven. Vriendschap is een voorwaarde voor het delen van innerlijke echtheid en wezenlijkheid. Vriendschap is voor velen vaak nog niet tot in de kern van haar waarde duidelijk. Ook de diepere betekenis en inhoud van wat het betekent om respectvol met elkaar om te gaan, blijkt niet altijd echt verstaan te worden. Daarom tip ik hier graag nog even kort de essenties ervan aan.


Re-spect betekent letterlijk terug-kijken en gaat over het altijd eerst naar jezelf kijken en dus daardoor niet vanuit een automatisme of een persoonlijke aanname op de ander reageren. Dus kijk eens even terug naar jezelf, naar binnen in jezelf en vraag je af wat jij belangrijk vindt, waardevol vindt en zelf zou willen ontvangen van de ander, voordat je op dat wat de ander bewust of onbewust aan je kenbaar heeft gemaakt, antwoordt.


Vriendschap betekent ‘op vrede gebaseerde gemeenschap’ en daardoor geef je de ander de ruimte om vrij te zijn in zijn ervaren en zich vanuit vrijheid te mogen ontwikkelen. Vriendschap ontstaat niet vanwege het behoud van de ‘lieve vrede’, maar in echte vriendschap zorgt juist een basis van vrede voor een vrije stroom van oprechte liefde. Moge je in je leven dan ook gesteund worden door vele vriendschappen en mag die van ons daar ook bij horen! Aum Shanti Aum.De natuur


Na een prachtige en warme zomer, bewegen onze levens zich nu door een zeer kleurrijke, zonnige en paddenstoelenrijke herfst heen. Onlangs was ik weer met mijn honden voor een lange boswandeling onderweg. Voordat ik aan een wandeling begin, sluit ik steeds eerst vriendschap met het bosgebied waar ik doorheen ga en open ik me voor de invloed van alles wat daarin aanwezig is. Ik open me daardoor voor de invloed van alle bomen, planten en de sfeer van de natuur, en laat me vervolgens verrassen door de gewone en tevens zo bijzondere dingen die mijn pad dan gaan kruisen.


Al aan het begin van mijn wandeling ontmoette ik een wel 15 centimeter lange, witte slak met een prachtig gevormd en parelmoerkleurig huis op zijn rug die mijn weggetje haaks aan het oversteken was. Nog nooit had ik zo’n groot, ivoor/wit exemplaar gezien en in deze vulkanische omgeving met zwarte stenen op de grond was zij een opzienbarend symbool van verinnerlijking en puurheid.De kleuren van de bomen om me heen zijn dit jaar zo mooi en fel. Waarschijnlijk heeft de warme en droge zomer daar behoorlijk aan bijgedragen. Samen met de hier zoveel voorkomende donkergroene dennenbomen en het contrast dat zij aan al die kleuren geven, komen de kleuren nog duidelijker tot hun recht.


De vijvertjes die hier overal voor de wateropvang zijn, zijn mooie drinkplaatsen voor de dieren en stralen, in de lichte, alles zo’n prachtige sfeer gevende ochtendmist, een dragende en verstillende rust uit. Regelmatig rennen er herten met flinke geweien en soms in kleine kuddes van wel tien stuks over mijn pad het bos weer in. Ook cognackleurige reeën, alerte hazen en onderzoekende vossen laten zich zo vroeg regelmatig op mijn pad zien.De kracht van de natuur is net als het leven nooit stil te leggen. Alles is steeds weer in transformatie. Stilstaan is er niet bij, blijven in iets is niet des levens! Zelfs op een afgezaagde boom probeert een nieuw dennenboompje zijn leven op te bouwen. In het uitgestrekte mostapijt eromheen groeien overal paddenstoelen en de geur van schimmels – van al het organische afval dat composteert en van het grondleven dat alles omzet, dat alles transformeert – hangt dampig boven dit groene hoogpolige tapijt.


In de takken hangen overal spinnenwebben als engelenhaar in de kerstboom en de zon gooit zijn ochtendstralen schitterend zowel daarop als tussen de bomen door en dat zorgt voor mysterieuze doorkijkjes.Het bos, dat in zijn natuurlijke chaos toch zo harmonieus overkomt, leert je, door er ontvankelijk voor te zijn, zoveel waardevols over wat perfectie, heelheid en natuurlijkheid eigenlijk betekenen. Een natuurlijkheid, waar ook jij en ik als organisch bestanddeel, deel van uitmaken.


Het is fantastisch hoe de natuur, wat wij ook zijn, ons zo laat zien wat schepping, leven en vergankelijkheid betekenen. Een levende schepping waar je je niet aan kunt onttrekken, maar waar je je, door je eraan over te geven, een levend, alsmaar transformerend deeltje van mag zijn. Alsmaar transformerend, zodat je naar binnen voelend, mediterend, kunt ontdekken wat er essentieel en toch steeds aanwezig is, terwijl alles toch ook alsmaar verandert.Mijn veranderde programma


Zoals je verderop in deze nieuwsbrief kunt lezen, heb ik mijn werkzaamheden voor de komende tijd drastisch aangepast. In het begin van de corona lockdown periode in 2020 heb ik gevoeld dat ik graag meer tijd met mijn eigen existentiewaarde wenste samen te zijn. Na 50 jaar bezig te zijn geweest met het doorgeven en aanreiken van invloeden uit andere bewustzijnsdimensies en het begeleiden van mensen naar de diepgang van de zijnskwaliteit, wens ik nu een stillere periode in te gaan. Stiller in die zin dat ik wens te leven zonder me nog zoveel toe te leggen op het vertalen van mijn diepgang voor diegene die deze ook wensen te leren kennen en ervaren. Ik weet niet of het voor een korte of langere tijd is, maar ik laat het eerst maar eens in mijn leven waar worden en dan zien we wel weer verder.


Ik heb daarom mijn vele werkzaamheden gereduceerd tot het enkel nog geven van individuele ontmoetingen, een aantal satsangs en nog één soort retraite. De retraite die ik nog geef is een 14-daagse en daarin komen dan, omhuld door mijn spirituele en zielsgeoriënteerde begeleiding, de essenties van mijn 12 werkvormen aan bod.Bij deze retraite horen daarnaast ook gedurende mijn afwezigheidsperiode (november tot en met april) 3 momenten, waarop je aanvullend op de retraite 2 video-teachings van me krijgt (een inzicht- en meditatievideo) samen met 10 oefeningen op schrift voor de andere werkvormen (het Inspiratieblad). Natuurlijk mediteer ik nog dagelijks met je foto en kun jij ook in verbinding met mij blijven via jouw foto van mij.


Het programma rondom deze retraitevorm is de meest beknopte maar wel allesomvattende ondersteuning die ik jullie vanuit mijn levenswaarde wens te blijven aanbieden.


In de zomerperiode (mei tot en met oktober) ben ik dan weer in België en kunnen we elkaar ontmoeten als je dat zou wensen. Ik dacht met deze vorm alles wat ik heb doorgegeven een plaats te hebben gegeven voor wie daarmee verbonden wenst te blijven en ook dat wat ik bij me draag aan te blijven bieden voor wie daarmee in contact wenst te komen. Hopelijk ervaren jullie dat ook zo. Verderop in de nieuwsbrief lees je er ook nog het een en ander over.Overdragen van de spirit


Door het vereenvoudigen van het aanbod van mijn activiteiten, draag ik het doorgeven van mijn overige ‘vredeswerk’ over aan de bewoners van het Light of Being centrum hier in België. Met zijn vijven gaan ze, onder de naam The Light of Being – School of Spiritual Awareness, verder met het geven van activiteiten en het runnen van het Light-house als ontmoetings- en retraitecentrum. Verderop in de nieuwsbrief vertellen ze zelf iets over hun plannen.Mijn vernieuwde site


Door de hierboven beschreven veranderingen, was het nodig mijn website grondig aan te passen en daarom hebben we dit ook maar meteen aangegrepen om de gehele site, vanaf nu gewoon onder de naam Anandajay, te vernieuwen. Hij is weer heel erg mooi geworden en ik hoop dat voor jullie alles nu nog gemakkelijk en helderder te vinden is en dat ook nieuwe bezoekers erdoor geïnspireerd en erin geïnteresseerd zullen raken. Ook de winkel is naar ons idee sterk verbeterd en overzichtelijker geworden. Je kunt een kijkje nemen op: www.anandajay.org. Veel plezier erop, ermee en erdoor!Mijn dank


Graag wens ik bij deze opnieuw vanuit mijn hart aandacht te willen geven aan alle dankbaarheid die ik voel voor alle mensen die vol toewijding in mijn leven aanwezig zijn, mij in mijn leven zo ondersteunen en op hun manieren aan mijn levenswerk bijdragen.


Jullie zijn een enorme ondersteuning, inspiratie en liefdesbron voor hetgeen ik doe en deed, doorgeef en doorgegeven heb, ervaar en wens aan te reiken als een boodschap van Vrede. Zonder jullie zou dat wat zich ontvouwen heeft er niet op deze manier kunnen zijn. Dank jullie wel dat jullie deze energie en ‘dit licht voor de wereld’ ook zo in jullie meedragen en tastbaar waar laten zijn! Maha Dhanyavadah!


 


Jaarlijks 14-daagse Light of Being-Retreat


7 t/m 22 juli 2023 en 4 t/m 19 augustus 2023

Dit retreat laat je de essentie van jezelf ervaren. De essentie die ook Anandajay's uitgangspunt was voor zijn twaalf werkvormen. Al de twaalf werkvormen zijn liefdevolle en de schepping erende ingangen tot zelfbewustzijn en vrede. Ze maken de essentiële zijnswaarde, die in ieder mens van nature aanwezig is, duidelijker ervaarbaar. Dit rijke boeket van werkvormen zal de verbinding tussen je innerlijke essentie en je uiterlijke functioneren, weids openen en je een dieper vertrouwen geven in de bijzondere en verrijkende waarde van je menszijn.


In de Light of Being-Retreat brengt Anandajay je elke dag via één van zijn twaalf teachings in verbinding met hun spirituele waarden en het ‘Licht van je Zijn’. Je wordt hierdoor steeds weer op een andere manier meegenomen naar de essentie van je menszijn. Steeds kom je weer bij dezelfde essentie uit als je je opent voor de diepgang van jezelf en je bestaan.

Tijdens de bijeenkomsten begeleidt Anandajay je precies daar, waar jij inzicht, intuïtie en ruimte nodig hebt, zodat je dieper tot in de waarde van jezelf, je -er zijn- en je essentie kunt afdalen om vandaaruit vrijer jezelf te zijn en met anderen te leven.


Video-teachings & oefenreeksen


Aanvullend aan de retraite in de zomer krijg je drie keer per jaar twee video-teachings – een satsang- en meditatievideo – en een tiendelige oefenreeks. De video's en oefenreeksen zijn ontleend aan de twaalf Light of Being Teachings. Ze maken je vertrouwder met de werkvormen en werkwijze en ondersteunen je in de relatie met je ziel en een leefwijze die daarop aansluit.

 

Geef je bij interesse tijdig op in verband met beperkt aantal plaatsen in een retraiteweek. Inschrijven kan tot 1 januari 2023. Bijdrage: € 2500 (incl. overnachtingen).
Agenda Anandajay 2023


Video-teachings & oefenreeks 1

28 januari 2023 | 2 video's + Inspiratieblad

 

Video-teachings & oefenreeks 2

25 maart 2023 | 2 video's + Inspiratieblad

 

Individuele ontmoetingen

13-14 mei 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Satsang: meditatie & gesprek

19 mei 2023 | 19:30-21:00 uur | LoB centrum (live) + via Zoom

Individuele ontmoetingen

20-21 mei 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Individuele ontmoetingen

27-28 mei 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

 

Individuele ontmoetingen

10-11 juni 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Satsang: meditatie & gesprek

16 juni 2023 | 19:30-21:00 uur | LoB centrum (live) + via Zoom

Individuele ontmoetingen

17-18 juni 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Individuele ontmoetingen

24-25 juni 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

 

14-daagse Light of Being-Retreat

7 t/m 22 juli 2023 | LoB centrum in België

 

14-daagse Light of Being-Retreat

4 t/m 19 augustus 2023 | LoB centrum in België

 

Individuele ontmoetingen

9-10 sep. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Satsang: meditatie & gesprek

15 sep. 2023 | 19:30-21:00 uur | LoB centrum (live) + via Zoom

Individuele ontmoetingen

16-17 sep. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Individuele ontmoetingen

23-24 sep. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

 

Individuele ontmoetingen

14-15 okt. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Satsang: meditatie & gesprek

20 okt. 2023 | 19:30-21:00 uur | LoB centrum (live) + via Zoom

Individuele ontmoetingen

21-22 okt. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

Individuele ontmoetingen

28-29 okt. 2023 | 13:00-17:00 uur | LoB centrum of via Zoom

 

Video-teachings & oefenreeks 3

16 december 2023 | 2 video's + Inspiratieblad


 

The Light of Being

School of Spiritual Awareness


Door het schoolteamDe school in een nieuw jasje


De afgelopen maanden hebben we vol liefde en toewijding gewerkt aan de nieuwe website van de School. Je zult er straks het hele scala vinden aan cursussen, retraites en bijeenkomsten waarmee we jullie en ook nieuwe mensen hopen te inspireren. Nu Anandajay in het lesgeven een stapje terug zet, en wij het Lighthouse vanaf januari van hem huren , is de spirit inderdaad in ons opgelaaid. Ons verlangen en enthousiasme zijn groot om waardige doorgevers te zijn van zijn vredeswerk. Onze missie is mensen vanuit welke richting of van welke leeftijd dan ook, thuis te brengen bij zichzelf, en in contact te laten komen met het geluk, de liefde en de vrede die daarmee verbonden zijn. We maken in ons werk gebruik van de 12 Light of Being werkvormen die Anandajay voor ons heeft ‘uitgerold’. Je kunt te allen tijde instappen in de cursussen, individuele sessies boeken, je inschrijven voor de verschillende retraites en nieuwe ontwikkelingen volgen via het blog en de nieuwsbulletins die we vier keer per jaar uitbrengen.


Wil je de Light of Being dichter bij je woonplaats leren kennen, dan zijn er op een aantal plaatsen in Nederland yogadocenten en teachers die je kunnen begeleiden. Je vindt ook hen op de nieuwe site. Helaas is een link naar de site nu nog niet mogelijk, maar wanneer we eind november de lucht in gaan, dan ontvangen jullie als eerste de link naar de volledige agenda. Via deze tijdelijke pagina: www.lightofbeingschool.org kun je je inschrijven op de nieuwsbrief en vind je de links naar facebook en instagram.Wat kun je verwachten


Wie al langer cursussen bij ons volgt kan gerust zijn, want alle bestaande activiteiten gaan gewoon door! Daarnaast hebben we vanaf januari 2023 het aanbod uitgebreid om nog meer mensen te kunnen bereiken. Om met ons kennis te maken en te proeven van de Light of Being als levenskwaliteit raden we de korte online cursussen voor beginners aan in onder meer meditatie, heartsinging, peacebreathing, aura awakening en selfhealing. Daarnaast bieden we ook online inspiratiebijeenkomsten en themabijeenkomsten in Nijmegen die laagdrempelig zijn om in te stappen. Wil je wat dieper in intenser met jezelf en ons in zee, dan zijn er het individuele Soulguidance traject, gebaseerd op dagelijks contact met je spirituele gids en vanaf 2023 ook een groepsgewijs bezinningstraject in de vorm van een reis langs de chakra’s. Ook voor deze trajecten hoef je geen ervaring of voorkennis te hebben, maar kun je een keuze maken voor datgene, wat gevoelsmatig het beste bij je aansluit.


Verdiepen en ontwikkelen kan ook in het Light of Being centrum in België. We verheugen er ons enorm op om mensen uit alle windstreken in ons centrum te ontvangen, niet alleen voor de verschillende retraites die we aanbieden, maar ook kun je hier komen en gewoon op jezelf zijn (solo-retraite) en je laven aan de helende energie, de stilte, goed gezelschap, en de omringende natuur.


Je bent van harte welkom!Agenda t/m december 2022


Lopende cursussen (instappen is in overleg mogelijk)


Meditatie online via zoom

Vrede Liefde Vertrouwen Eénzijn

vrijdag 18 nov, 2, 9 en 16 dec 2022 | 10:00-11:00 uur


Selfhealing online via zoom

Zijnsenergie laten stromen en stralen

donderdag 24 nov, 1,8,15 dec 2022 | 20:00-21:00 uur


Aura awakening online via zoom

Ontdek je kleurrijke uitstraling

zondag 20, 27 nov, 11, 18 dec | 13.30-15.00 uur


Heartsinging online via zoom

Spreken en zingen vanuit je hart

13 en 20 november 2022 | 9.30-11.00 uur


Leven in Openheid in Nijmegen

Verstilling, vreugde en dankbaarheid